Dornbirn – A

THE CREATIVE WORLD OF AIRBRUSH

IN DE DORNBIRNER MESSE TE DORNBIRN – OOSTENRIJK

dornbirn messe

2013

Organisatie : Int. Art Society ORCA

 affiche-Dorbirn 568

Op 22 en 23 juni 2013 organiseren wij in de context van de Internationale Us Car Show van Dornbirn (A) een show “”The Creative World of Airbrush”. We hebben ongeveer 40 airbrush kunstenaars uit heel Europa uitgenodigd,   het kenmerkend verschil met andere tentoonstellingen is dat deze artiesten ter plaatse werken.   Voor deze tentoonstellingen worden kunstenaars internationaal geselecteerd, zij krijgen  een stand en mogen hun werk te koop aanbieden.

dornbirn foto 0

Onze vereniging is gespecialiseerd in Airbrush Kunst… niet wat je alleen maar kent van auto’s en moto’s maar ook in het bijzonder op canvas en op andere materialen. Meestal ziet U verschillende kunstwerken in de klassieke zin van het woord: schilderijen op doek of aanverwante kunsttoepassingen, maar ook ludieke of commerciële aspecten van airbrush kunst worden getoond: live acts zoals bodypainting of het decoreren van ongebruikelijke ondergronden zijn slechts enkele voorbeelden..

.dornbirn foto 4

Wat dit Airbrush Festival meest van al bijzonder maakt, is zijn actief karakter. Alle artiesten stellen niet alleen hun reeds gecreëerde kunstwerken tentoon, maar zijn ook ter plaatse aan het werk. Hierdoor wandelen de kunstminnende bezoekers van Dornbirnse Messe niet alleen door een grote kunstgalerij maar ook door een reuze atelier, waar je het ontstaan van kunstwerken kan volgen. In deze workshop-sfeer ontstaat steeds spontane communicatie tussen de kunstenaar en bezoekers. De artiesten vertellen U graag over hun nieuwe technieken en verklaren artistieke visies.

dornbirn foto 1

Voor de praktische kant wordt ter plaatse ook gezorgd want zowel kunstenaars als mensen geïnteresseerd in de airbrush techniek kunnen informatie inwinnen, ideeën uitwisselen en er zijn bekende standen met kunstmaterialen aanwezig voor advies en aanschaf van materialen aan beursprijzen.

dornbirn foto 2

De toegangsprijs voor de Airbrush, Us Car & Bike Show bedraagt
€ 13 /persoon.  Kinderen tot 15 jaar gratis.