Mechelen – B

INTERNATIONAAL AIRBRUSH FESTIVAL

IN DE OUDE MINDERBROEDERSKERK TE MECHELEN

cultuurcentrum mechelen

2016

Organisatie : Int. Art Society ORCA

Mechelen-2016

Voor de derde maal gaan we naar een mooie locatie, het Cultuurcentrum van Mechelen namelijk in een kerk van 1304: de Oude Minderbroederskerk.  Deze bevindt zich in het midden van de middeleeuwse stad, 50 meter van zijn imposante Sint Rombauts kathedraal en 100 meter van de grote markt. Wij vinden deze kerk ideaal geschikt voor onze internationale airbrush tentoonstelling, die wij sinds 1995 in België organiseren.

Ook dit jaar hebben we 35 internationale kunstenaars geselecteerd…

Image3
Airbrush is een kunstvorm die eigenlijk al eeuwenlang bestaat maar… airbrush is niet alleen wat U kent van decoratie op auto’s en moto’s maar ook in het bijzonder op canvas en op andere materialen, alle aspecten van airbrush komen hier tot hun recht.

Wat het «Internationaal Airbrush Festival» meest van al bijzonder maakt, is zijn actief karakter. Alle artiesten stellen niet alleen hun reeds gecreëerde kunstwerken tentoon, maar zijn ook ter plaatse aan het werk en realiseren er nieuwe creaties.

foto mechelen klein
Hierdoor wandelen de bezoekers in de Minderbroederskerk niet alleen door een grote kunstgalerij maar ook door een reuze atelier, waar de bezoeker de kunstwerken ziet ontstaan. Deze workshop-sfeer brengt steeds een spontane communicatie tussen kunstenaars en bezoekers.

Detail Mechelen

Naast de kathedraal bevindt zich een ondergrondse parking recht tegenover ons Festival.

Voor de praktische kant wordt ter plaatse ook gezorgd want zowel kunstenaars als geïnteresseerden kunnen hier informatie inslaan, ideeën uitwisselen en materiaal aanschaffen aan beursprijzen bij de bekende kunsthandel “Lion Art” uit Goes, NL.

google earth katedraal klein + parking
De International Airbrush Show is open voor het publiek
zaterdag van 10.00 uur tot 17:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

De steun aan Kunstkring ORCA bedraagt € 5

Verdere informatie is steeds te verkrijgen bij
Hugo & Daisy Vervliet  :  +32-(0)15-51.37.02 en +32 (0)475.36.63.34
hugo.daisy@telenet.be